Zorgverzekeringen

Iedereen in Nederland moet een basisverzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd voor de belangrijkste zorg die je nodig kunt hebben. Voorbeelden hiervan zijn ambulancevervoer, medicijnen of een ziekenhuisopname. Voor zorg uit de basisverzekering geldt een eigen risico. Dat is in 2017 even hoog als dit jaar, namelijk 385 euro. Dit bedrag moet je zelf eerst aan zorgkosten uitgeven voordat je kosten door de verzekeraar worden betaald. Het eigen risico betaal je alleen voor zorg uit de basisverzekering, maar niet voor alle zorg uit de basisverzekering. 

Wel eigen risico
Je betaalt eigen risico voor onder meer de volgende zorg:
 • Ziekenhuiszorg: bezoek aan specialist, (spoedeisende) opname of behandeling;
 • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ);
 • Bloedprikken;
 • Medicijnen;
 • Ambulancevervoer;
 • Hulpmiddelen die uit de basisverzekering worden vergoed;
 • Fysiotherapie bij een chronische aandoening vanaf de 21e behandeling.
Geen eigen risico
Voor bepaalde zorg uit de basisverzekering betaal je geen eigen risico. Dat geldt onder meer voor de volgende vormen van zorg:
 • Bezoek of behandeling door de huisarts/assistente/praktijkondersteuner;
 • Kraamzorg en zorg van de verloskundige;
 • Tandartskosten voor verzekerden jonger dan 18 jaar;
 • Hulpmiddelen die je leent van de thuiszorg;
 • Nacontroles bij mensen die bij leven een orgaan doneren;
 • Wijkverpleging.
Goed om te weten is dat je nooit een eigen risico betaalt voor zorg uit de aanvullende verzekering.

Lees meer


Nieuwe regels BKR

Ieder krediet vanaf € 250 drukt straks maximale hypotheek. Vanaf 1 december worden alle kredieten van meer dan € 250 én die een looptijd hebben van langer dan 1 maand, geregistreerd. Voorheen werden kredieten vanaf € 500 (tot maximaal € 175.000) en met een looptijd van 3 maanden of meer geregistreerd. Budgetvoorlichtingsinstituut Nibud is blij met de aanscherping van de registratie.

 Met deze al eerder aangekondigde maatregel sluit het BKR aan bij de aangescherpte WFT. Volgens het Nibud gaat er van de aanscherping ook een heilzame werking uit in beleid van het voorkomen van financiële problemen. “Het naar beneden bijstellen van de registratiegrenzen biedt eerder inzicht in het stapelen van (kleine) schulden waardoor mensen met schuldproblemen sneller geholpen kunnen worden. Nu zijn bijvoorbeeld 4 kleine leningen/verzendhuiskredieten/roodstanden van € 400 niet zichtbaar voor kredietverstrekkers. Maar dit is wel een betalingsverplichting van € 1.600.”

Lees meer


Hypotheeknormen voor 2017 iets ruimer

okeDe hypotheeknormen voor 2017 zijn bekend. Op basis van het inkomen kan meer geleend worden, met name door tweeverdieners. Bij een lage hypotheekrente is de leencapaciteit lager.

Hypotheeknormen overgenomen
Je maximale hypotheek op basis van je inkomen wordt jaarlijks vastgesteld. Het NIBUD adviseert de regering over de hypotheeknormen en deze worden in de regel overgenomen. Zo ook dit jaar. 

Hypotheeknormen ruimer
Op Prinsjesdag werd bekend dat de meeste huishoudens er in 2017 op vooruit gaan. Bij de hypotheeknormen voor volgend jaar is hier rekening mee gehouden. Bij de meeste inkomens is de leencapaciteit in 2017 ruimer. Het Nibud berekende de maximale hypotheek voor een aantal voorbeeld-huishoudens.

Lees meer


Prinsjesdag wijzigingen Woningmarkt

Beperking hypotheekrenteaftrek

De maximale hypotheekrenteaftrek in de hoogste belastingschijf gaat jaarlijks met een half procent omlaag. Op 1 januari 2017 wordt het maximale tarief waartegen de hypotheekrente kan worden afgetrokken, verlaagd tot 50,0%.

Verlaging LTV-ratio naar 101% in 2017

De Loan-to-Value (LTV) is de verhouding tussen de eigenwoningschuld en de waarde van de woning. Jaarlijks wordt de LTV verlaagd met 1%. In 2017 wordt de LTV gemaximeerd tot 101% van de woningwaarde. Vanaf 2018 bedraagt deze maximaal 100%. 

Lees meer


Wijzigingen NHG per 1 januari 2016

NHGPer 1 januari 2016 worden de voorwaarden en normen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gewijzigd. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor een NHG-hypotheek in 2016.

Belangrijkste wijzigingen:

Lees meer


Wat wijzigt er op de woningmarkt?

De adviseurs van HypotheekCompany zijn altijd op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt. Hieronder een overzicht van de wijzigingen in 2015. Wil je weten wat dit voor jouw persoonlijke situatie betekent? Bel ons gerust, we helpen je graag.

De belangrijkste wijzigingen op de woningmarkt:

Lees meer


Maximale hypotheek daalt verder per 1 juli 2015

1 juli 2015 is een belangrijke datum voor iedereen die nu overweegt een huis te kopen. Per die datum zal de maximale hypotheek die jij kunt krijgen verder dalen.

NHG-grens daalt

Een woningkoper kan nu nog NHG krijgen als de hypotheek maximaal € 265.000,= bedraagt. De woning mag dan maximaal € 250.000,= kosten. Per 1 juli 2015 daalt de grens naar € 245.000,= waarbij de woning nog maximaal € 231.132,= mag kosten.

Lees meer

Bel mij terug

Vraag stellen

Advies op maat

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief
 • Onze medewerkers

  Onze medewerkers
  Jorik Buijs
  Monique van Hienen
  Tony de Jong
 • Openingstijden

  Maandag 09.00 - 17.00 uur
  Dinsdag 09.00 - 17.00 uur
  Woensdag 09.00 - 17.00 uur
  Donderdag 09.00 - 17.00 uur
  Vrijdag 09.00 - 17.00 uur
  Zaterdag Gesloten
  Zondag Gesloten


  Buiten kantooruren op afspraak geopend.

 • Waar kunt u ons vinden